3pics-color.jpg3pics-mono.jpg3pics-mono2.jpg3pics-mono4.jpg

Про порядок організованого закінчення 2020/2021 навчального року

Завершення навчального року відповідно до структури навчального року:

  • 1-8, 10 класи – 27.05.2021 року
  • 9 класи – 15.06.2021 року;
  • 11 класи – 29.06.2021 року

   Переглянути Наказ

Про організацію освітнього процесу в БАЛ "Гармонія" на період з 19.04 до 23.04.2021 р.

Переглянути Наказ

Увага!  На період з 26 по 30 квітня продовжено дистанційне навчання для 5-11 класів

Про організацію освітнього процесу в БАЛ "Гармонія" на період з 6.04.2021 р.

Переглянути Наказ 

Увага!  З 12 квітня продовжено дистанційне навчання

Безпечне освітнє середовище та формування поведінки дітей в Інтернеті

Міністерство освіти і науки України надзвичайно стурбоване трагічними подіями, що сталися з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах.

Цифрове середовище, дійсно, є небезпечнішим, ніж здається. Діти можуть сприймати свою активність у соціальних мережах як гру та не розуміти наслідків своїх дій, що може призводити до катастрофічних випадків.

Створення безпечного освітнього середовища, зокрема в інтернеті, формування навичок цифрової грамотності та поведінки у дітей у Всесвітній мережі, соціально-емоційна грамотність є важливими завданнями для Міністерства.

Наявність відповідних професійних компетентностей у вчителів включено до професійних стандартів та стандартів підготовки. Обов’язковість формування цифрових компетентностей у дітей включено до стандартів освіти та реалізується в освітньому процесі.

На сайті МОН можна знайти розділ «БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ» для підвищення рівня обізнаності батьків і вчителів. Зокрема, розміщені поради для батьків щодо організації взаємодії «дитина-інтернет-мобільний зв'язок» від Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Чат-бот «КІБЕРПЕС» у Telegram і Viber допоможе дізнатись про те, як діяти дітям, батькам і вчителям у разі кібербулінгу та анонімно отримати допомогу.

Також можна знайти матеріали для проведення уроків та квестів для різних вікових груп щодо безпечної поведінки в інтернеті.

Окрім того, у розділі розміщені рекомендовані Міністерством посібники для використання батьками та педагогами щодо навчання дітей безпечному користуванню інтернетом.

Хочемо повідомити, що діють телефони «гарячих ліній», за якими діти можуть отримати психологічну підтримку в разі, якщо вони потрапили в ризиковані для здоров’я ситуації, в тому числі випадки, пов’язані із соціальними мережами. І Міністерство постійно звертає увагу у своїх зверненнях до департаментів освіти і науки ОДА, щоб насамперед діти знали, куди вони можуть анонімно звернутися за допомогою.

Національна дитяча гаряча лінія:

0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних)

116111 (безкоштовно з мобільних)

Безкоштовна цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47

Безкоштовна Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 116-123

На платформі цифрової освіти ДІЯ також можна знайти освітній Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» про те, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних інтернет-спілок, сексуального насильства.

На сайті Міністерства цифрової трансформації оприлюднено онлайн-посібник «COVID-19. Поради з безпеки онлайн для батьків та опікунів». У ньому розміщена інформація про найбільш актуальні проблеми віртуального життя дітей, способи розв’язання проблем та захист дітей онлайн під час карантину. Читати більше

 

До уваги батьків майбутніх першокласників!

Прийом документів для зарахування до першого класу буде здійснюватися по завершенню карантину 

Детальніше

 

Увага! Оголошено карантин!

З 12 березня 2020 року в Україні оголошений трьохтижневий карантин для всіх навчальних закладів. Відповідне рішення уряд приняв в середу, 11 березня. В МОН розтлумачили, як саме буде організований карантин.

Лист Міністерства освіти і науки №1/9-154 від 11 березня 2020 року

Наказ "Про запровадження карантину в БАЛ "Гармонія" №83-Од від 12 березня 2020 року

Що треба знати про новий коронавірус?

Як захиститися від коронавірусу?

Інформація щодо організації дистанційного навчання на період карантину Перейти на сторінку

 

Joomla templates by a4joomla