3pics-color.jpg3pics-mono.jpg3pics-mono2.jpg3pics-mono4.jpg

Свято зустрічі птахів

    З 21 березня по старому звичаю починається місяць птахів. Добрі господині цього дня наводили лад у господарстві, готували все необхідне до печива у формі пташок. Адже 22 березня – День Сорока мучеників у народі отримав назву «Сороки». Наші предки пов’язували з ним початок весни, адже наступало весняне рівнодення. Вірили, що саме в цей день з вирію поверта-ються пернаті – сорок різних порід. В цей день заведено було ліпити із тіста жайворонків і співати особливі заклички.
 

Екологічний характер День птахів набув в кінці ХIХ століття. Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми стану збереження пташиного світу, бо ці проб-леми торкаються всіх країн і континентів.
  В рамках акції «День зустрічі птахів» 21 березня серед учнів 4(8) класів гімназії була проведена вікторина, в якій приймали участь 4 команди: «Ластівки» (4-Г), «Лебеді» (4-А), «Жайворонки» (4-Б), «Журавлі» (4-В).
  Команди підготували Привітання, присвячені легендам про своїх птахів, в яких продемонстрували творчий підхід і артистичність. Кросворди, створені самими учнями для інших команд, викликали зацікавленість учасників у їх розгадуванні. При виконанні Домашнього завдання, присвяченого птахам Червоної книги України і птаху 2014 року – Серпокрильнику чорному, команди проявили свій художній хист і кмітливість. Свої знання про птахів учасники вікторини продемонстрували під час Бліц- опитування і Гри з вболівальниками.

Переможцями у вікторині команди стали в таких номінаціях:

  • за винахідливість – «Ластівки»;
  • за артистичність – «Жайворонки»;
  • за швидкість – «Лебеді»;
  • за художній підхід – «Журавлі».

 

Joomla templates by a4joomla